Nabihah Ahmad: December 2012








NABIHAH A
nabihahj0urnal.bs.my



FOLLOW DASHBOARD

Saturday, 22 December 2012

Limited Edition GiveAway by Dysha Sahhir


Bismillahirrahmanirrahim,
Assalamualaikum w.b.t

Annyeonghaseyo! Hari ni updated blog untuk join giveaway oleh seorang blogger yang menjadi pujaan hatiku. Hehe. Siapa lagi kalau bukan.... Kak Dysha! Aku selalu menjadikan Kak Dysha yang comel tu sebagai idola dalam mendoodle. Doodle dia ohsem kot!

Bangon tidur je, aku terus cek blogger dashboard. Scroll punya scroll, jumpa link ga kak Dysha. Pastu baru teringat "Alamak, hilanglah peluang aku nak jadi peserta pertama!" Hampa -_-' Tak pernah jadi peserta pertama dalam ga kak Dysha dan ga blogger-blogger lain *baling pen ke dinding dan melantun ke kepala sendiri* Kecewa's. Ape-ape pun, Bieha harap kali ni Bieha akan jadi antara 20 peserta yang bertuah. I really, really, SERIOUSLY hope I can be one of the luckiest \b.i bersepah/. 
#K lah babai ='( kepada yang ber art trade dengan saya, dalam minggu ni saya belum boleh buat sebab incik tikus-tikus dah hilang dan saya nak buat persiapan untuk sesi persekolahan yang bakal menjelma

Thursday, 20 December 2012

Pemenang Segmen "I Want Doodle by Bieha"


Bismillahirrahmanirrahim,
Assalamualaikum w.b.t

Annyeong! Kembali dengan penuh kesedihan sebab nak sekolah :'/ Pedulikan tu, sekarang Bieha nak umumkan pemenang segmen I want doodle by Bieha. Ala, yang hari tu. Sekali lagi sila pedulikan.

Pemenang Top Refferal
Dengan jelas dan nyata 2 orang pemenangnya ialah:

Pemenang Entri Kreatif

Pemenang Random org


 40. http://budaksekolahpunyablog.blogspot.com/2012/12/segmen-i-want-doodle-from-bieha.html


Kepada pemenang, sila pm fanpage fb saya: http://www.facebook.com/doodlish.sketch
Sebarang ketidak puasan hati terhadap pemenang segmen ini akan ditolak sama sekali.
Pemenang tolong bersabar sepanjang proses doodle dibuat. Tangan saya dua je. Bukan macam squidward. Lagipun banyak ga yag saya sponsor. Saya akan buat mengikut turutan iaitu daripada yang tersenarai di atas sekali entri ini.
Kepada yang tak bertuah tu janganlah frust sampai nak bunuh diri =) Mungkin takde rezeki. Ok lah, setakat ini dulu, wassalam..

Tuesday, 18 December 2012

New Banner, Again?


Bismillahirrahmanirrahim,
Assalamualaikum w.b.t

Annyeong!! Perasan tak banner tukar lagi? Tak perasan? Takpelah tak kesah pun. Kepada yang ade exchange banner dengan saya, tolong tukar balik dengan kod baru bawah ni ok?


Amacam? Kawaii tak? Hehe. Bila tukar tema mesti tukar semua. Header pun dah bertukar. Seronok sangat dapat siapkan header tu. Boring tengok bunga-bunga yang lama tu. Macam tak sesuai dengan blog Bieha. 
         Semalam nak buat tak sempat sebab ada birthday party.. Birthday siapa? Bieha lah,, hehe. Tu pasal lah segmen tu tamat semalam. Seronok giler kot mase majlis makan-makan kecil-kecilan semalam. Tapi, fake twins aku tak datang ='( Sedih. Tak ramai yang datang semalam. Ada lah dalam 9 orang. Takpelah yang penting happy. Petang tu pulak, ayah aku ajak pergi bandar. Dah lama tak pergi, jadi aku sangat teruja +_+. Dapat beli roti berapa ketul.. Bukan alas perut tapi mengembungkan perut. Hehe. 

Tu je kot untuk hari ni, malas nak tulis panjang-panjang. Babai. Esok insyaAllah update blog lagi =)

Sunday, 16 December 2012

Segmen "I want doodle from Bieha"


Bismillahirrahmanirrahim,
Assalamualaikum w.b.t

-SEGMEN TAMAT-

Sungguh hebat tindakan aku. Sehari sebelum exam berani update entry. Actually takut tak sempat sebab 3.12 ade reunion. Takut 1.12, sehari lepas exam tue sibuk invite kawan-kawan untuk reunion tue. Dah lah sponsor 4 GA. 4x4=16 doodle. Fiuhh. Boleh pengsan nak siapkan. Harap-harap GA-GA tue habis waktu lain-lain. Art trade pun ade banyak lagi Bieha nak buat. Fuihh... Seram weyh seram >~<. Tapi, masih lagi berani nak buat segmen. Tapi, takpelah, asalkan ramai yang join segmen nie, tenang sikit hati.
Let's start!

http://2.bp.blogspot.com/-jrSNGQbcQx8/ULIF18EjO4I/AAAAAAAABiI/Vv3irddPuJk/s1600/banner+segmen.jpg
Ikut syarat-syarat bawah nie:
  • Follow blog Bieha.
  • Like page Bieha (boleh tengok di sidebar)
  • Buat satu entry "Segmen "I want doodle from Bieha"
  • Letak banner kat atas tue dan linkkan ke entry ni.
  • Tag seberapa ramai orang yang korang nak dan pastikan mereka tahu *sunat
  • Letak link ENTRY tu dekat comment entry nie SAHAJA (di shoutbox tidak akan diterima)
  • Done~
Pemilihan pemenang berdasarkan:
-Top refferal: 2 pemenang \Ikut citarasa sendiri/
-Entry kreatif (bodek jangan tak bodek): 4 pemenang \Single doodle dengan 2 item tambahan/
-Random: 4 pemenang \Single doodle/

Segmen ni berlangsung lebih kurang tiga minggu. Tamat pada 16 Disember jam 5.00 pagi. Haha.. Jahat tak aku?! Harap-harap sambutan menggalakkan.
Update: Senarai Peserta

Wednesday, 12 December 2012

Art Trade with Daehyun


Bismillahirrahmanirrahim,
Assalamualaikum w.b.t

Annyeonghaseyo! Hari ni art trade dengan daehyun pulak.. Actually dah lama janji nak art trade tapi almaklumlah, masing-masing dah tua, kan daehyun? Haha.. Ok taknak membebel panjang-panjang...:


Amacam? Chantik hensem tak? Kononnye nak buat ala-ala korea tapi last-last jadi camtu pulak. huh~ 
Sorry sangat sebab lambat. Actually dah lebih seminggu doodle ni terperap dalam file. Nasib baik tak jadi pekasam =_='
Ni doodle dari daehyun, comel kan!:
Click doodle atas ni untuk ke blog daehyun^^
#Kepada yang masih menunggu hutang art trade pada saya, sila terus nantikannya. Haha.*gurau*. Belum sempat buat lagi. Nanti dah siap saya inform,, Ok babai. Lari!!

Tuesday, 11 December 2012

King Follow Back by Amercorner


Bismillahirrahmanirrahim,
Assalamualaikum w.b.t

Annyeong! Nie segmen follow back yang FIRST bieha join. Klik banner di bawah untuk join ok?


Nyatakan sebab anda perlu dinobatkan sebagai king follow back:
Sayalah yang perlu dinobatkan sebagai king follow back kerana saya rajin follow back blog orang lain kecuali bila saya tak dapat nak detect blog diorang yang dah follow saya.

Jumlah follower semasa join segmen ini:

Nyatakan sebab blogger lain perlu join segmen ni:
Segmen ni dapat meningkatkan follower korang *dan saya*, boleh berkenalan dengan blogger-blogger baru/dah berpengalaman. Sure lah tak rugi. Hadiah pun meletup. Domain & Ice Watch, siapa tak nak?

Jomlah ramai-ramai memeriahkan segmen ni! Tak rugi pun ^^

Saturday, 8 December 2012

Senarai peserta Segmen I want Doodle by Bieha


Bismillahirrahmanirrahim,
Assalamualaikum w.b.t

Annyeonghaseyo!,,, Sementara nak blogwalking blog-blog peserta segmen ni, Bieha update senarai peserta sekali. Siapa yang link dia Bieha tertinggal, inform keyh. Gunakan ctrl+f untuk check.

1. http://elmoblaster.blogspot.com/2012/11/segmen-i-want-doodle-from-bieha.html
2. http://rawr-hajjatuldarwisyah.blogspot.com/2012/11/segmen-i-want-doodle-from-bieha.html
3. http://budakkecikbermonolog.blogspot.com/2012/11/segmen-i-want-doodle-from-bieha.html
4. http://whatever97secret.blogspot.com/2012/11/segmen-i-want-doodle-from-bieha.html
5. http://sayamenangcontest.blogspot.com/2012/11/segmen-i-want-doodle-from-bieha.html *Entri kreatif
6. http://kawaiidayangchan.blogspot.com/2012/11/segmen-i-want-doodle-from-bieha.html
7. http://whenaidasaidso.blogspot.com/2012/11/segmeni-want-doodle-from-bieha.html
8. http://maerahim.blogspot.com/2012/11/segmen-i-want-doodle-from-bieha.html
9. http://mishsimple.blogspot.com/2012/11/segmen-i-want-doodle-from-bieha.html
10. http://fakesmile910.blogspot.com/2012/11/segmen-i-want-doodle-from-bieha.html
11. http://cheriteradiatasawan.blogspot.com/2012/11/i-want-doodle-from-bieha.html
12. http://mia-udax.blogspot.com/2012/11/segmen-i-want-doodle-from-bieha.html
13. http://girlbloggie.blogspot.com/2012/11/segmen-i-want-doodle-from-bieha.html
14. http://ajlincomey.blogspot.com/2012/11/segmen-i-want-doodle-from-bieha.html
15. http://aimishyuu.blogspot.com/2012/11/segmen-i-want-doodle-from-bieha.html
16. http://secretgardenga.blogspot.com/2012/11/i-want-doodle-by-bieha.html
17. http://liyanasecreat.blogspot.com/2012/11/segmen-i-want-doodle-from-bieha.html
18. http://ohthrillers.blogspot.com/2012/11/segmen-i-want-doodle-from-bieha.html
19. http://kauhadirkanpelangi.blogspot.com/2012/11/segmen-i-want-doodle-from-bieha.html
20. http://diarybudaktinggi.blogspot.com/2012/11/segmen-i-want-doodle-from-bieha.html
21. http://benidolakecik.blogspot.com/2012/11/segmen-i-want-doodle-from-bieha.html
22. http://sillylife96.blogspot.com/2012/11/segmen-i-want-doodle-from-bieha.html
23. http://princessdiaryme.blogspot.com/2012/11/i-want-doodle-from-bieha.html *Entri kreatif
24. http://dayahpunyerbelog.blogspot.com/2012/11/segmen-i-want-doodle-from-bieha.html
25. http://inibelogbetapunya.blogspot.com/2012/11/segmen-i-want-doodle-from-bieha.html *Entri kreatif
26. http://nazurah-offical.blogspot.com/2012/11/segmen-i-want-doodle-from-bieha.html *Entri kreatif
27. http://cik-jarimanis.blogspot.com/2012/12/segmen-i-want-doodle-from-bieha.html *Enri kreatif
28. http://betapunyadunia.blogspot.com/2012/12/segmen-i-want-doodle-from-bieha.html
29. http://eymasushoppe.blogspot.com/2012/12/segmen-i-want-doodle-from-biehajoin.html
30. http://syiffaroxy.blogspot.com/2012/12/segmen-i-want-doodle-from-bieha.html
31. http://sicomel06.blogspot.com/2012/12/segmen-i-want-doodle-from-bieha.html *Entri kreatif
32. http://faryna-lovestory.blogspot.com/2012/12/segmen-i-want-doodle-from-bieha.html
33. http://putraamirulgafimmers.blogspot.com/2012/12/segmen-i-want-doodle-from-bieha.html
34. http://cikmieraa.blogspot.com/2012/12/segmen-i-want-doodle-from-bieha.html
35. http://www.aimisyahirah.com/2012/12/segmen-i-want-doodle-from-bieha.html
36. http://heszziym4.blogspot.com/2012/12/i-want-doodle-from-bieha.html
37. http://myysara.blogspot.com/2012/12/segmen-i-want-doodle-from-bieha.html
38. http://kehidupancalonupsr.blogspot.com/2012/12/segmen-i-want-doodle-from-bieha.html
39. http://radindafina.blogspot.com/2012/12/segmen-i-want-doodle-from-bieha.html
40. http://budaksekolahpunyablog.blogspot.com/2012/12/segmen-i-want-doodle-from-bieha.html
41. http://iceblogs01.blogspot.com/2012/12/segmen-i-want-doodle-from-bieha.html
42. http://smilewashere.blogspot.com/2012/12/segmen-i-want-doodle-from-bieha.html
43. http://manjaismyname.blogspot.com/2012/12/segmen-i-want-doddle-from-bieha.html
44. http://farahannur.blogspot.com/2012/12/segmen-i-want-doodle-from-bieha.html
45. http://clueless-lifeee.blogspot.com/2012/12/segmen-i-want-doodle-from-bieha.html

Hah.. penat comment and blogwalking. Kalau ada yang Bieha tak comment tu, jangan risau sebab Bieha dah blogwalking kesemua blog di atas. Peserta segmen tidak dibenarkan mengedit balik entry segmen ni sebab Bieha tidak akan blogwalking lagi sekali blog peserta2 kecuali disebabkan hal tertentu. Laptop pun dah berapa kali un-responding sebab bukak banyak sangat tab.. Yang ada tulis blog not found tue, silalah berikan link anda yang baru. Please, jangan menyusahkan saya =). Ade yang belum dan nak join? Boleh klik SINI. Ape salahnya mencuba bukan?

#pembetulan: di atas kebaikan Bieha*haktuih*,, peserta dibenarkan mengedit entry anda sebelum 16.12 tepat jam 5.00 pagi. Penipuan, penciplakan, peng'copy'an idea, TIDAK dibenarkan sama sekali\justbeyourself/

Tuesday, 4 December 2012

Entry khas utuk mereka...(takde kaitan tak perlu baca)


Bismillahirrahmanirrahim,
Assalamualaikum w.b.t

Annyeong readers. Buat pertama kalinya, aku buat entry khas untuk mereka.. mereka? mereka adalah rakan-rakan yang aku sayangi..
Let's start..
Pada saat pertama kita bertemu*cewah*, aku tak kenal kau, dan kau tak kenal aku. Namun, setelah bertahun-tahun menikmati alam persekolahan, kita sudah saling mengenali satu sama lain.. Ade yang nakal, ade yang cerewet, ade yang manja, macam-macam perangai ada, termasuk diri aku sendiri.
          Aku antara mereka yang nakal dan manja. Aku MUNGKIN seorang yang ramah, suka berkawan*kot* dan agak mengongkong kawan-kawan aku. Aku juga seorang yang agak mengada-ngada, mengeluarkan kata-kata tanpa berfikir, dan selalu bertindak secara melulu. Bila fikir apa yang aku buat dulu, aku rasa aku sangat, sangat teruk. Sometime, aku jugak pentingkan POPULARITI dalam berkawan. Ouhh,, part tue aku rasa aku teruk sangat =_='. Kawan-kawan maaflah andainya aku selalu terkasar bahasa, selfish,  mengada-ngada dan macam-macam lagilah. Almaklumlah, aku bukan manusia sempurna..
          To my bff dunia akhirat(insyaAllah), Nadhirah, Echa, Dyan, aku tahu aku nie annoying, tak sabar, and suka sakitkan hati korang. To Ikmal, maaf kalau aku suka mengongkong kau, aku selalu anggap keputusan aku yang terbaik..... I'm really, really and really sorry. Untuk rakan-rakan 6m, dah lebih 6 tahun kita kenal dan mungkin ada yang 6 tahun sekelas dengan aku, aku mintak maaf jika ade terlanjur kata, tersalah bahasa, terlalu jujur sampai singgung perasaan korang.
          And satu perkara lagi, aku mintak tolong banyak-banyak dekat korang, kalau aku ade buat benda tak sepatutnye, benda yang melampaui batas, tolonglah tegur aku. Aku akan cuba mengubah menjadi insan yang lebih baik.
Kawan-kawan, jangan tinggalkan aku sendiri sebab korang merupakan sumber kekuatan aku. Semoga persahabatan kita sentiasa diredhai dan diberkati oleh Allah swt. Terima kasih kawan
-Daripada: seorang hamba Allah-#maaf jika ayat sangat poyo#doakan aku dapat pangkat1 dalam SDKA ^_^V

KAWAII GIVEAWAY


Bismillahirrahmanirrahim,
Assalamualaikum w.b.t

Annyeong. Lama dah rasannya tak join GA. Giveaway nie sangat menarik perhatian saya. First, jom kita terjah banner dia dulu:

Hadiah-hadiah yang bakal saya menangi :)
Top Referral 
Top Referral Pertama
 Satu Set Jahitan (Handmade Craft)
4xKain , Manik , Hiasan, 1Set benang .


Top Referral kedua
Mini Kipas Rilakuma dan patung Rilakuma


Hadiah-hadiah Lain
 Pin Rambut , Getah Rambut , KeyChain Ribbon (Seorang 2)

 Manik untuk membuat rantai 3xpemenang

 Tupperware bentuk panda *2xpemenang & Pencungkil gigi berbentuk binatang . *5xpemenang

kertas Origami 300 sheet 5x pemenang

 Nail Polish 



 satu set surat hello kitty 3xpemenang

 Stoking . Setiap pemenang satu 

Tshirt hello kitty (size L) 2x

Gelang

Rantai

Cekak Rambut 2x pemenang . Penyepit rambut 2xpemenang

Gelang Hello Kitty


Keychain DomoKun 2x pemenang 

Topup RM 5 3x Pemenang


Semua hadiah dekat atas tue Bieha suka terutamanya hadiah-hadiah top refferal, rantai, gelang dan semualah kecuali nail polish. hehhehe.
Korang nak join jugak? Tekan banner kat atas tu atau tekan SINI

Monday, 3 December 2012

Art Trade with YayaHatsumi


Bismillahirrahmanirrahim,
Assalamualaikum w.b.t

Annyeong friends[!] Hah.. Letihnya.,.. Petang nie ade reuion. Brape orang aku call semua cakap "tak dapat pergi la. blabla".. Aku siap pelawa nak tumpang lagi. Pon taknak. Perabis kredit gua je.. Huargghhhh *hantuk kepala dekat meja sebab dah terlampau berat*. Sempat jugak aku siapkan art trade nie hah. Kali nie dengan Yaya:


Nie yang dia bagi:

#To Yaya, sorilah sebab doodle tue simple jer.. Kepala nie dah terlampau berat dengan reunion sampai takde idea nak keluar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...