Nabihah Ahmad: March 2013








NABIHAH A
nabihahj0urnal.bs.my



FOLLOW DASHBOARD

Thursday, 28 March 2013

Pencarian Sponsor


Bismillahirrahmanirrahim,
Assalamualaikum w.b.t

PENCARIAN SPONSOR DITUTUP

Helo, hai, annyeong and Assalamualaikum. Kali ni Bieha nak cari sponsor untuk ga Bieha yang akan datang. 1st giveaway tu~ Hoho *excited* Sebelum ni segmen dan semua hadiah dari Bieha sendiri. Kali ni, nak mintak tolong sesiapa yg baik hati untuk sponsor ga Bieha.

Berminat? Tengok syarat-syarat dulu:
-Serius untuk sponsor
-Tiada sebarang penipuan atau penyelewengan *ceh, ayat*
-Barang yang disponsor mestilah barang post/topup
-Ikhlas

Terbuka untuk beberapa orang sahaja. Tak nak banyak-banyak. Kesian yang join nanti. Baru jumpa dua orang yang baik hati ^^

Jika berminat, boleh send detail bawah ni dekat fanpage Bieha:
Nama:
Barang:
Bilangan barang:
Syarat:

Kelebihan/advantage jadi sponsor: *update*
-Likers page bertambah
-Follower blog bertambah

Sekian, sekali lagi, sesiapa yang berminat sila pm saya. Assalamualaikum..

Contest Header Paling Sempoi 2013


Bismillahirrahmanirrahim,
Assalamualaikum w.b.t

Hari ni Bieha join contest kak Nabila Medan pulak.,.
*Klik banner untuk join. Hari ni last!
Header yang dipertaruhkan:
http://4.bp.blogspot.com/-fwEvurgaWlM/UVOWSz9rZAI/AAAAAAAACPA/vwXW2-MSIQk/s1600/newheaderspec.png
Bukti-bukti saya telah mengikut syarat:
Tu je untuk kali ni. Assalamualaikum..

Wednesday, 27 March 2013

Mini Giveaway Aisyah Humaira


Bismillahirrahmanirrahim,
Assalamualaikum w.b.t

*Klik banner untuk join
Giveaway lagi~ Lalala. Jom join! Hadiah dia superb! Ade peplum tau,., Hehe. Cair kan? Cair kan? *gaya Jarjit* Tak percaya, hang cek lah sendiri dekat SINI. K lah.. Byebye ^^ Wassalam,,

1st Give Away Love LIMITED EDITION by cci


Bismillahirrahmanirrahim,
Assalamualaikum w.b.t

*Klik banner untuk join
Hari ni nak join ga kak cci pulak. Hadiah dia, pergh! Meleleh air liur *kesatkesat*. Tengoklah siapa tuan blog dia, secomel doodle-doodle dia. Meletup! *boom*. Hang tak caya?
Meh sini tengok! *gaya gangster*
Sabar naa. Senarai dulu:
1x Note Pad Book
2x Set Button Badges
10x Bookmark
5x Greeting Cards
2x Watermark
2x Header
Gambau-gambau hang belek sendiri dekat SINI naa..
Pandai-pandailah yang carik.
Ok lah. Tu je.. Assalamualaikum,.,

New Look :)


Bismillahirrahmanirrahim,
Assalamualaikum w.b.t

Annyeong! Hoho. I'm back! *krikkrik*
Yeah! New look akhirnya :') *menangis*
Betemakan angkasa+pink*semestinya*
Bukit-bukit yang ade lollipop tu idea berasal daripada cerita upin ipin *nampak sangat kebudak-budakan* :) Apa-apa pun, memang puas hatilah dengan rupa baru ni. Dah 3 hari siap sebenarnya tapi disebabkan banner belum siap, tunggulah sampai 3 hari. Actually buat setengah jam je, tapi nak dapatkan idea tu berhari-hari T^T' Dengan sakit kepala nya, selesema nya, sakit tekak nya, semua'nya' ade. K, malas nak describe panjang-panjang. Banner blog dah bertukar, so, korang dipersilakan ambik ya. *Sila lihat page exchange link*. Sekian, wassalam..
#angkasa tu sebenarnya berkaitan dengan cita-cita aku ^//^ (astronomi) ngee~

Wednesday, 20 March 2013

Segmen Jom Pilih Hadiah!


Bismillahirrahmanirrahim,
Assalamualaikum w.b.t

Annyeong! Lama tak join segmen so, hari ni nak join~

Antara bukti2 Bieha dah ikut syarat:








Now, Bieha nak pilih hadiah:
1) Tudung bawal
2)Peplum

Hadiah-hadiah lain yang ditawarkan:-
DRESS (3 ORANG)
PEPLUM (2 ORANG)
LIP TINT (2 ORANG)
TOPUP RM10 ( 7 ORANG)
TOPUP 5 ( 5 ORANG)
HANDPHONE CASES (10 ORANG)
KEYCHAIN (10 ORANG)
BODY SCRUB D HERB ( 3 ORANG)
NOVEL (2 ORANG)
BANNER IKLAN DI  (SORANG)
TUDUNG BAWAL (4 ORANG)
SHAWL (SORANG)
SHESEIDO BLACK MASK(4 0RANG)
TSHIRT MUSLIMAH (SORANG)

Nak join klik banner atau klik SINI

#30/3, ga ni tamat!

Sunday, 17 March 2013

Freebies Doodle Bawal


Bismillahirrahmanirrahim,
Assalamualaikum w.b.t

Finally, I'm back! Ouhhh.. *really excited* Bukan duduk asrama pun, saje bagi gempak. Almaklumlah, aku bukan jenis yang 24 jam update blog. Takde idea nak post ape so, bagi freebies doodle. Actually doodle bawah ni mula-mula Bieha lukis saje2 jer. Tapi, bila fikir balik, balik aku bagi reader[s]2 blog ni. Mana tau ade yang berkenan. Btw, tu mata doodle Bieha style yang terbaru dan kali ni insyaAllah akan kekal untuk beberape  tahun/bulan :p hoho. lol

RIGHT CLICK and OPEN LINK IN NEW TAB or CTRL and CLICK the doodle to save the original size :)








#put credit kalau awak baik hati :) *tiada paksaan* 

Tuesday, 12 March 2013

Not in Mood


Bismillahirrahmanirrahim,
Assalamualaikum w.b.t

Annyeong. Huh, minggu ni, Bieha takde mood nak update blog. Sejak bertukar wajah ni, ramai yang curi design blog Bieha T^T Nak kata Bieha ade bagi tutor, takdelah pulak kan? Mesti bukak page source ni. Rasa nak berhenti berblogg'ing' ni. Kecewa tak kecewa orang curi design kita? Kalau nak tau cara nak buat, request je tutor dekat cbox tu susah sangat ke?

Kalau nak tau, design blog ni made by my own self, my own code and asas dia dulu Bieha belajar dari blog kak Una, kak Lyssa, kak Wana and ramai lagi blogger lain. Bila dah try hampir kesemua tutor diorang, Bieha dah boleh buat code sendiri macam sekarang. Biasa nya mendesign ni akan menyebabkan Bieha tidur lambat masa malam sebab mase tu je yang free.

Kepada yang dah/ cuba2 curi kod Bieha, silalah tukar balik ye. Jangan sampai Bieha tampalkan link blog korang dekat sini. Macam FaqihahHusni tu, design blog kitorang memang kebetulan hampir sama. Yang lain? Bila Bieha try bukak page source someone2 tu untuk pastikan, kod memang sebijik. Pelik tak pelik kod warna pun boleh same?. K, nak copy pun agak-agak lah. Bieha yang buat, mestilah Bieha dapat detect.

Sedih k sedih. Kecewa. Bulan depan Bieha nak tukar design lagi. InsyaAllah

Saturday, 9 March 2013

New Header


Bismillahirrahmanirrahim,
Assalamualaikum w.b.t

K, header baru. doodle-doodle tu buat dalam 1 jam.~ hoho. Sape curi memang nak kena. Tengah takde mood nak type banyak-banyak, bye. Esok insyaAllah update lagi. LaLaLa

#header tu taktau lah bertahan sampai bila sebab Bieha sangat-sangat tak berpuas hati. buroks -_-'

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...