Nabihah Ahmad: Title? I don't no,








NABIHAH A
nabihahj0urnal.bs.my



FOLLOW DASHBOARD

Monday, 12 November 2012

Title? I don't no,


Bismillahirrahmanirrahim,
Assalamualaikum w.b.t


Annyeonghaseyo[!] Huarggghhh,,,, x_x sleepy... no, no, no. Baru first day cuti sekolah takkan nak tidur sampai ke petang kot. Tetibe hari nie rase nak senamkan jari-jemari dengan menaip entri yang panjang bermeter-meter. NO! Bieha bukan jenis yang suke taip panjang-panjang melainkan idea tengah mencurah-curah.
          Dalam entri yang INI, Bieha ade cerita tentang classmate bergaduh, isn't it? But, sehari sebelum last sekolah, Bieha pulak yang bertekak.. Pasal ape? Time tu kelas punyelah bising mengalahkan pasar malam\siyes nie/. Bieha and member-member Bieha pun ambik keputusan untuk tidur... Oleh disebabkan sangat bising, kitorang tak mampu nak tidur dengan aman lagi tenteram. First, salah sorang member tue apelagi, menjerit lah.
          Dah menjerit tue, kelas pown menjadi senyap tapi hanya untuk beberapa saat sebab ade seekor seorang manusia nie cakap "Sukahati aku lar! Kau sebok pehal?!". Pergghhhh,, makin naik angin lah kitorang nie hah. Pastu, sampul meja Bieha dah terkoyak-koyak and memang layak sangat digolkan dalam tong sampah. Aku dengan member-member aku yang gila-gila nie pun dengan hati yang gembira\sangat?/, mengoyakkan sampul meja tue. Pastue budak yang terlebih diajar tadi pun dengan perasannye jerit "Ngar0k.ngar0k!". Wahh.,,, makin naik angin satu badan lah. Mana taknye, nak tidur tak boleh, koyakkan sampul meja pun budak tue nak kec0h. Bieha nie dah lah panas baran mengalahkan singa. Dengan perasaan tak tahu malu Bieha pun balas lah jeritan budak perasan terlebih tue "Kau pehal!! Benda nie kan memang dah koyak! Tak memasal. Dah lah buat bising, mulut tak tau nak jage!". Dengan perasaan yang menyinga nie pun Bieha pegi buang sampul meje tue.
          Dah buang tue, budak tue balas lah lagi. Ape ntah die cakap, tak ingat. Yang Bieha ingat Bieha ade balas, "Binatang pun dengar arahan manusia. Perangai macam SETAN". Ya Allah, memang kasar sungguhlah perkataan Bieha yang terkeluar mase tue. Pastue mulalah pergaduhan tue sampai ke harie nie... Bieha tak pernah terfikir nak mintak maaf dengan manusia berambut dan berotak landak tuh sebab Bieha rase kalau Bieha mintak maaf mesti dia akan cakap Bieha yang salah. 
          Bieha nie ego? Yes, memang tepat. Tapi, Bieha nie jenis yang senang memaafkan orang. Tapi, kalau orang tak tahu nak mintak maaf, Bieha biar jer. Tapi, Rasulullah pesan setiap malam sebelum tidur maafkan semua orang, betul tak? Alhamdulillah, Bieha setiap malam buat macam tue. Wah!! Dah terlebih panjang Bieha menaip nie.
          Sabar, sabar!! Last nie, last. Jangan close dulu.. Kesimpulannye, manusia nie kalau memang suka carik pasal, cari masalah, sampul meja pun dijadikan punca. Betul tak? Ok, Sampai sini dulu.. Wassalam..

1 comment

Arya Addin said...

Sabar je lah .. huhu ..

-arya addin-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...