Nabihah Ahmad: Doodle ohh Dodol








NABIHAH A
nabihahj0urnal.bs.my



FOLLOW DASHBOARD

Thursday, 31 January 2013

Doodle ohh Dodol


Bismillahirrahmanirrahim,
Assalamualaikum w.b.t

Anneonghaseyo! Yeah, yeah. Hari tu janji nak updated lagi kalau dah siap edit blog kan? MALANGNYA, Bieha still tak dapat settlekan masalah tu. Bieha tak dapat letak greeting text dekat permulaan post dekat edit html. Bieha tak suka letak word tu dekat post template. Bagi yang tak baca entry semalam, boleh baca SINI.
          Berbalik kepada tajuk, korang patutnya mesti dah tahukan apa yang Bieha nak cerita hari ni. Alah macam teknik imbas muka *mentang2 baru belajar dalam sastera*. Hehe =_='. Semalam dok gatai2 tangan nak pegang mouse ni hah. Almaklumlah, rasanya dah dekat seminggu tak melukis. Dan akhirnya, my first artwork yang dikemaskan tanpa linework:-

Amacam? Ok tak? Sebenarnya mula-mula ada linework, lepastu belum siap color terpadam pulak linework tu.. So, bile Biehha tengok macam cantik jer takde linework. So, Bieha pun test color tanpa linework. Dan hasilnya, walaaa,,, memuaskan! 
          Dalam doodle ni, tema dia ada 3 colour. Pink, purple, blue. Tiga-tiga tu warna yang bieha suka sangat. Gabungan nye sangat cantik. So, test dekat doodle ni dan mejadi ^^
          Thats all for today, bubye ^_-
#p/s: perasan tak watermark baru dekat hujung sebelah kanan dodol Bieha tu? Ok tak?

7 comments

lynndamya said...

haha comelnya, ala2 princess gitu~ :D

AienSyahierahDotDot said...

kenapa doodle dan blog nih sngt comel?? Grmnye tngk..

deno said...

comelnyaaaaaaaa.... *pengsan

merahitujambu said...

alahaii.comel..pandai guna tanpa line

Nabihah Ahmad said...

@Kak Lya: Thanks!
@lynndamya: Memang nak buat ala-ala princess pun tapi tertinggal pula crown dia. Hehe
@Nisha Nishrina: Terima kasih
@AienSyahierahDotDot: Hihi, terima kasih :)
@deno: Terima kasih sis. Bangun-bangun, jangan pengsan.
@merahitujambu: Terima kasih, tak pandai sangat buat tanpa linework sebenarnya. Ni kira testing la ni ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...